SILverslagen voor fiscaal recht

Kies in de regel hierboven de juiste bachelor en blok. De vakken die dan onderaan deze pagina verschijnen behoren dan tot dat blok of semester.Heb je eenmaal een verslag gekocht? Dan kun je iedere maandag (vanaf week 2) een up-to-date verslag van de week daarvoor op onze site verwachten. Geen reden dus om te wachten tot het laatste moment: koop nu je SIL-verslagen en begin vandaag nog met studeren!

Om ons aanbod zo actueel mogelijk te houden zijn wij op zoek naar JOU! Wij zijn altijd hard op zoek naar fiscalisten die voor ons willen schrijven, updaten of schaduwlezen! Is dit iets voor jou? Wil jij graag studeren én tegelijkertijd geld verdienen? Vul dan snel het interesseformulier in op onze website! 

Voor de verslagen die ook in de reguliere bachelor rechtsgeleerdheid zijn opgenomen: check onder de studie rechten het actuele aanbod! 

Let op: je koopt toegang tot het verslag voor de duur van één collegejaar. Tot en met juli houd je toegang tot de verslagen. Hierna worden de verslagen van de website gehaald. Je kunt de verslagen uiteraard wel zelf printen.

Vakken

Overig
 • HC Belastingrecht (FISC)

  Een jurist kan niet zonder basiskennis over het fiscale recht, daarin wil dit vak voorzien.
 • HC Historische Ontwikkeling van het Recht (FISC)

  In deze cursus wordt eerst ingegaan op de staatkundige ontwikkeling die het Romeinse rijk heeft doorlopen om te komen tot een codificatie. De staatkundige structuur van dat rijk is – door de vorming van een professionele juristenstand – van grote invloed geweest op het Romeinse procesrecht en daarmee op de ontwikkeling van het privaatrecht. Vervolgens wordt aandacht besteed aan de materiële inhoud van het Romeinse privaatrecht. In 5 hoorcolleges komt het verbintenissenrecht aan bod en in 5 werkgroepen het goederenrecht. Tot slot wordt naast de codificatie van het Romeinse recht ook de ‘receptie’ daarvan in West-Europa behandeld, die ertoe heeft geleid dat het Romeinse ‘wetboek’, en de inhoud daarvan, door de eeuwen heen duurzamer dan brons is gebleken.

 • HC Methoden en Technieken vd Rechtswetenschap (FISC)

  Het vak Methoden en Technieken van de Rechtswetenschap biedt een introductie in de wetenschapsfilosofie en de methodologie van de
 • Literatuur Belastingrecht (FISC)

 • Literatuur Historische Ontwikkeling van het Recht (FISC)

 • Literatuur Methoden en Technieken vd Rechtswetenschap (FISC)

 • WG Belastingrecht (FISC)

 • WG Historische Ontwikkeling van het Recht (FISC)

 • WG Methoden en Technieken vd Rechtswetenschap (FISC)