SILverslagen voor bestuurskunde 

Kies in de regel hierboven de juiste bachelor en blok. De vakken die dan onderaan deze pagina verschijnen behoren dan tot dat blok of semester. Heb je eenmaal een verslag gekocht? Dan kun je iedere maandag (vanaf week 2) een up-to-date verslag van de week daarvoor op onze site verwachten. Geen reden dus om te wachten tot het laatste moment: koop nu je SIL-verslagen en begin vandaag nog met studeren!

SIL maakt niet alleen samenvattingen voor studies gesitueerd in Leiden, maar ook voor de Leidsche studenten die hun studie volgen in de stad die bekend staat als het centrum van het Nederlands openbaar bestuur: Den Haag. Voor de studie bestuurskunde biedt SILverslagen zowel hoorcollege- als literatuurverslagen aan. Om deze samenvattingen up to date te houden, zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers, updaters en schaduwlezers voor alle studiejaren. Schroom dus niet en meld je aan via het interesseformulier op onze site! 


Voor bestuurskunde jaar 1 is er in blok 3 de mogelijkheid om een voordelig blokpakket aan te schaffen!

Voor slecht €15,95 krijg je toegang tot alle verslagen!

Selecteer hierboven bachelor 1 & blok 3, en profiteer van deze korting!


Let op: je koopt toegang tot het verslag voor de duur van één collegejaar. Tot en met juli houd je toegang tot de verslagen. Hierna worden de verslagen van de website gehaald. Je kunt de verslagen uiteraard wel zelf uitprinten.

 

Vakken

Financieel Management
 • HC Financieel Management in de Publieke Sector

  Een overzicht van de hoorcolleges van het vak Financieel Management in de Publieke Sector.

  In dit vak wordt de theorie en de praktijk van het financieel management in de publieke sector behandeld. Steeds staan de vragen centraal hoe dit in theorie het beste vorm gegeven zou kunnen worden, wat daar in de praktijk van terechtkomt en hoe daarin verbetering zou kunnen worden gebracht.

Kwalitatieve Methoden
 • HC & WG Kwalitatieve Methoden

  Een overzicht van de hoorcolleges en werkgroepen van het vak Kwalitatieve Methoden.

  Binnen deze cursus staan technieken van kwalitatieve dataverzameling en data-analyse centraal. In de hoorcolleges komen verschillende methoden aan bod, zoals interviewen en het coderen van kwalitatieve data.

Sociaaleconomisch Beleid: Theorie & Instituties
 • HC & WG Sociaaleconomisch Beleid: Theorie en Instituties

  Een overzicht van de hoorcolleges en werkgroepen van het vak Sociaaleconomisch Beleid: Theorie en Instituties.

  In dit vak gaan we in op de theoretische en empirische analyse van de effecten van sociaaleconomisch beleid. De economische theorie en state-of-the-art wetenschappelijk onderzoek over de werking van deze instrumenten staan in dit vak centraal.