SILverslagen voor bestuurskunde 

Kies in de regel hierboven de juiste bachelor en blok. De vakken die dan onderaan deze pagina verschijnen behoren dan tot dat blok of semester. Heb je eenmaal een verslag gekocht? Dan kun je iedere maandag (vanaf week 2) een up-to-date verslag van de week daarvoor op onze site verwachten. Geen reden dus om te wachten tot het laatste moment: koop nu je SIL-verslagen en begin vandaag nog met studeren!

SIL maakt niet alleen samenvattingen voor studies gesitueerd in Leiden, maar ook voor de Leidsche studenten die hun studie volgen in de stad die bekend staat als het centrum van het Nederlands openbaar bestuur: Den Haag. Voor de studie bestuurskunde biedt SILverslagen zowel hoorcollege- als literatuurverslagen aan. Om deze samenvattingen up to date te houden, zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers, updaters en schaduwlezers voor alle studiejaren. Schroom dus niet en meld je aan via het interesseformulier op onze site! 

Let op: je koopt toegang tot het verslag voor de duur van één collegejaar. Tot en met juli houd je toegang tot de verslagen. Hierna worden de verslagen van de website gehaald. Je kunt de verslagen uiteraard wel zelf uitprinten.

Actie bestuurskunde jaar 1! Koop nu alle verslagen voor blok 4 samen voor €14,95! Klik hierboven op bachelor 1 en selecteer het voordelige pakket.

Vakken

Overig
 • HC & WG Beleidseconomie (EBM)

  Over de gevolgen van belangrijke maatschappelijke en economische trends

  In het vak Beleidseconomie zullen o.a. de volgende thema's behandeld worden: de veranderingen in het belastingstelsel en de gevolgen van de vergrijzing.

 • HC & WG Publiek Management (EBM)

  Theorie van organisaties in de publieke sector

  In dit vak wordt er aandacht besteed aan de politiek-bestuurlijke en maatschappelijke context van organisaties in de publieke sector en de organisatie van het ambtelijk apparaat.

 • HC & WG Statistiek (EBM)

  Een inleiding tot statistische basisvaardigheden

  Dit vak geeft een inleiding tot de statistische basisvaardigheden, associatiematen en significantietoetsen. Dit zal de student helpen bij het verrichten van onderzoek met behulp van statistische methoden.

 • Literatuur Beleidseconomie (EBM)

  Over de gevolgen van belangrijke maatschappelijke en economische trends

  Dit literatuurverslag bevat een samenvatting van het volgende boek:

  C.A. de Kam, L. Koopmans en A.H.E.M. Wellink, Overheidsfinanciën, Noordhoff Uitgevers, Groningen, 2015

  - en de overige voorgeschreven literatuur.

 • Literatuur Publiek Management (EBM)

  Theorie over organisaties in de publieke sector

  Dit literatuurverslag bevat een samenvatting van het volgende boek:

  - Peters, B.G (2010), The Politics of Bureaucracy, London: Routledge (zesde druk) 

  - en daarbij ook de voorgeschreven artikelen.

 • Literatuur Statistiek (EBM)

  Een samenvatting van het vak Statistiek

  Dit literatuurverslag bevat een samenvatting van het volgende boek:

  - J. F. Healey (2015). Statistics; A Tool for Social Research (10th revised ed.), Cengage Learning, Inc. ISBN-13: 9781285458854 / ISBN-10: 1285458850